Składniki:
- 3 płata ciasta francuskiego
- 8 łyżek startego sera gouda
- 1 jajko
Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 8 łyżek konfitury brzoskwiniowej 8 połówek brzoskwiń puszki 2 łyżki posiekanych migdałów 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru Sposób wykonania:Rozmrożone ciasto francuskie pokroić na 16 rombów.Na 8 rombach ułożyć na środku łyżkę konfitury oraz po jednej połówce brzoskwiń.Następnie posypać je jeszcze migdałami i przykryć pozostałymi rombami.Skleić mocno brzegi ciasteczek…
Składniki: 25 dag pszennej mąki 15 dag cukru pudru szczypta soli 1 torebka cukru waniliowego 1 jajko 15 dag miękkiego masła 10 da g marmolady pomarańczowej 10 dag polewy czekoladowej 5 dag włoskich orzechów Sposób wykonania:Do mąki wbić jajka, dodać cukier, sól, cukier waniliowy oraz masło.Całość dokładnie zagnieść aby powstało gładkie ciasto, które wstawić do…