Składniki: 3 duże selery korzeniowe 1 litr oleju do głębokiego smażenia Sposób przyrządzenia: Selery dokładnie umyć, obrać, ostrym nożem pokroić na cieniutkie plasterki. W głębokim rondlu rozgrzać tłuszcz, partiami smażyć selerowe płatki około 5 minut/ płatki smażyć zaraz po pokrojeniu, żeby nie ściemniały/. Lekko zrumienione chipsy wyjmować cedzakową łyżką, układać na papierowym ręczniku, aby wsiąkł…
Tag: chipsy
Ryby
Ryba w chipsach
by eemmaa • • 0 Comments
Składniki: ryba(panga) chipsy paprykowe pikantne przyprawa do ryb sól Sposób wykonania: Rybę podzielić na porcje, posolić, przyprawić. Chipsy pokruszyć bardzo drobno i obtaczać w nich rybę. Od razu piec na tacce. Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez eemmaa
Warzywa
Selerowe chipsy
by Weronika • • 0 Comments
Składniki: 2 bulwy selera 1 l oleju Sposób wykonania: Selery bardzo dokładnie oczyścić po czym pokroić je na cieniutkie plasterki. Następnie smażyć partiami na rozgrzanym oleju ok. 5minut. Następnie odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku i podawać posypane solą.
Przekąski
Domowe chipsy ziemniaczane (cebulowe)
by Dorcia • • 0 Comments
Desery
Kokosowe chipsy
by rendus • • 0 Comments
Składniki: 1 orzech kokosowy 10 dag cukru pudru Wykonanie: Orzech kokosowy wstawić na 30 min do piekarnika nagrzanego do 160 stopniC, a nastepnie w miejscu ciemnych plamek wywiercić otwory i wylac mleczko. Skorupę rozbic młotkiem. Z miąższu nozykiem do skrobania warzyw wycinać cienkie płatki.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułozyc na niej płatki kokosa. Piec…