Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: Chiny

Zupa wołowo-warzywna

Składniki: 225 g wołowiny 1 ząbek czosnku 2 cebule dymki 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 225 g makaronu jajecznego 850 ml bulionu wołowego 3 kolby kukurydzy ½ pora 125 g brokułów Sposób wykonania: Wołowinę pokroić na cienkie paseczki, dodać do niej posiekany czosnek dymkę, so sojowy oraz olej sezamowy. Dokładnie wymieszać i…

Golonka po chińsku Wandy

Składniki: 4 małe golonki włoszczyzna bez pora 1 kostka bulionu warzywnego 1 listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu Sos: 4 łyżki jasnego sosu sojowego 3 łyżki sosu czosnkowego z miodem 2 łyżki octu winnego ½ łyżeczki sambalu Sposób wykonania: Dokładnie oczyszczone golonki przełożyć do garnka. Dodać obraną włoszczyznę, listek laurowy, pieprz, ziele…