Składniki:
- 150 g chudej baraniny
- 50 g ryżu
- 850 ml bulionu z baraniny
- 1 por
- marchewka
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka octu z wina ryżowego
- 1 pieczarka
- sól
Składniki: 225 g wołowiny 1 ząbek czosnku 2 cebule dymki 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 225 g makaronu jajecznego 850 ml bulionu wołowego 3 kolby kukurydzy ½ pora 125 g brokułów Sposób wykonania: Wołowinę pokroić na cienkie paseczki, dodać do niej posiekany czosnek dymkę, so sojowy oraz olej sezamowy. Dokładnie wymieszać i…
Składniki: 175 g kukurydzy z puszki 850 ml bulionu drobiowego 350 g gotowanego kurczaka 16 kolb młodej kukurydzy 1 łyżeczka chińskiej przyprawy curry 1 cm laski imbiru 3 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki posiekanego szczypiorku Sposób wykonania: Kukurydze z puszki razem z 150 ml bulionu zmiksować na gładko po czym przetrzeć przez sito, usuwając…
Składniki: 1 łyżeczka soli 1 łyżka octu z wina ryżowego 4 jajka 850 ml bulionu drobiowego 1 por 125 g brokułów 125 g gotowanego kurczaka 2 pieczarki 1 łyżka wytrawnego sherry odrobina sosu chilii Sposób wykonania: W dużym garnku zagotować wodę po czym dodać do niej sól oraz ocet. Następnie wbijać na wrzątek delikatnie po…
Składniki: 4 małe golonki włoszczyzna bez pora 1 kostka bulionu warzywnego 1 listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu Sos: 4 łyżki jasnego sosu sojowego 3 łyżki sosu czosnkowego z miodem 2 łyżki octu winnego ½ łyżeczki sambalu Sposób wykonania: Dokładnie oczyszczone golonki przełożyć do garnka. Dodać obraną włoszczyznę, listek laurowy, pieprz, ziele…