Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: cebula

Dip z zielonego groszku

Składniki: 250 g zielonego groszku 2 cebule 1 ząbek czosnku 6 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanego oregano sól pieprz chlebek pita Sposób wykonania: Groszek wrzucić do garnka, dodać pokrojoną cebulę oraz czosnek. Zalać całość wodą i gotować na małym ogniu około 45 minut. Po tym czasie groszek odcedzić, dodać oliwę i całość dokładnie…

Dip z wędzonej ikry dorsza

Składniki: 225 g wędzonej ikry dorsza 1 ćwiartka cebuli 55 g bułki tartej 1 ząbek czosnku stara skórka i sok 1 cytryny 150 ml oliwy z oliwek 6 łyżek gorącej wody pieprz czarne oliwki kapary natka pietruszki Sposób wykonania; Cebulę drobno posiekać po czym dodać do niej ikrę i całość dokładnie mieszać, najlepiej w robocie…

Kwadraciki z sera i karczochów

Składniki: 350 g marynowanych serc karczochów 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 jajka 2 łyżki mąki ½ łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki oregano ½ łyżeczki sosu tabasco 230 g startego sera montrey Jack 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania; Odsączoną marynatę z karczochów podgrzać na małym ogniu po czym smażyć w niej…