Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip z wędzonej ikry dorsza

Składniki:

  • 225 g wędzonej ikry dorsza
  • 1 ćwiartka cebuli
  • 55 g bułki tartej
  • 1 ząbek czosnku
  • stara skórka i sok 1 cytryny
  • 150 ml oliwy z oliwek
  • 6 łyżek gorącej wody
  • pieprz
  • czarne oliwki
  • kapary
  • natka pietruszki

Sposób wykonania;
Cebulę drobno posiekać po czym dodać do niej ikrę i całość dokładnie mieszać, najlepiej w robocie kuchennym.
Następnie w trakcie mieszania dodawać jeszcze czosnek, bułkę tartą oraz sok i skórkę z cytryny.
Gdy wszystkie składniki się połączą wówczas stopniowo wlewać jeszcze oliwę z oliwek a na koniec wodę.
Doprawić do smaku pieprzem.
Powstały dip przełożyć do miseczki i schłodzić w lodówce.
Przed podaniem udekorować oliwkami, kaparami oraz natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *