Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kwadraciki z sera i karczochów

Składniki:

  • 350 g marynowanych serc karczochów
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • ½ łyżeczki oregano
  • ½ łyżeczki sosu tabasco
  • 230 g startego sera montrey Jack
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania;
Odsączoną marynatę z karczochów podgrzać na małym ogniu po czym smażyć w niej posiekana cebule i czosnek około 5 minut.
W między czasie do miski wbić jajka, dodać mąkę, oregano, tabasco, sól oraz pieprz i całość dokładnie wymieszać.
Następnie dodać podsmażoną cebulę, posiekane karczochy. Stary ser i posiekaną peruszkę.
Jeszcze raz wszystko wymieszać i rozprowadzić równomiernie na blasze.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec aż masa się zetnie, wówczas wyjąć z piekarnika i pokroić na kwadraty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *