Składniki:
- 350 g marynowanych serc karczochów
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 4 jajka
- 2 łyżki mąki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu
- ½ łyżeczki oregano
- ½ łyżeczki sosu tabasco
- 230 g startego sera montrey Jack
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Sposób wykonania;
Odsączoną marynatę z karczochów podgrzać na małym ogniu po czym smażyć w niej posiekana cebule i czosnek około 5 minut.
W między czasie do miski wbić jajka, dodać mąkę, oregano, tabasco, sól oraz pieprz i całość dokładnie wymieszać.
Następnie dodać podsmażoną cebulę, posiekane karczochy. Stary ser i posiekaną peruszkę.
Jeszcze raz wszystko wymieszać i rozprowadzić równomiernie na blasze.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec aż masa się zetnie, wówczas wyjąć z piekarnika i pokroić na kwadraty.