Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti w sosie pomidorowym Adama

 

Składniki:

 

  • 250 g spaghetti
  • 2 szkl pokrojonych w kostkę pomidorów
  • 2 łyżki posiekanego oregano
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka posiekanego czosnku
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu

 

Sposób wykonania;
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
W między czasie do miski przełożyć pokrojone pomidory.
Dodać do nich posiekane oregano ora czosnek.
Całość skropić oliwą z oliwek po czym dodać ugotowany i odjedzony makaron.
Delikatnie przemieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *