
Składniki:
- pęczek włoszczyzny
- ¾ kg buraków czerwonych
- kilka suszonych grzybów
- 1 łyżka masła
- sok z cytryny
- sól
- pieprz

Składniki; 2 kg. białej kapusty 1 kg. marchewki 15 dag. buraków 5 dag. pietruszki 5 dag. pora szczypta soli Przygotowanie: Z kapusty zdjąć wierzchnie liście. Pozostałe warzywa umyć i obrać. Wszystko poszatkować, posolić i wymieszać. Przykryć i przechowywać w temp. pokojowej przez 6 dni. Potem przełożyć do małych słoików i pasteryzować. Przepis nadesłany na Letni…
Składniki: 500 g buraków 1 szkl. bulionu 3 łyżki masła 5 łyżek kaszy manny 1 jajko 5 łyżek tartej bułki łyżeczka cukru 3 łyżki masła ½ szkl. śmietany Sposób wykonania: Buraki ugotować po czym je obrać i zetrzeć na tarce. Następnie wlać do nich bulion, dodać łyżkę masła i doprowadzić do wrzenia pod przykryciem w…
Składniki: 200 g kapusty 2 buraki 1 cebula 1 łyżka posiekanego szczypiorku 3 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Buraki zalać wodą i ugotować po czym odcedzić, obrać i pokroić w słupki. W między czasie cebulę pokroić w pół krążki a kapustę poszatkować. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie polać majonezem i doprawić do smaku…