
Składniki:
- 1 kg buraków
- 2 cebule
- kilka ząbków czosnku
Zalewa:
- 2 l wody
- 0,5 l octu
- liść laurowy
- ziele angielskie
- goździki
- cukier
- sól
- pieprz

Składniki: 1 puszka białej fasoli 1 puszka buraczków 1 cebula 1 jabłko majonez sól pieprz Sposób wykonania: Fasolkę oraz buraczki odcedzić, wymieszać ze sobą. Następnie dodać posiekaną cebulę oraz jabłko pokrojone w kostkę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym wmieszać jeszcze majonez. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Składniki: 40 dag buraków 30 dag kwaszonej kapusty 30 dag ziemniaków 1 szkl. ugotowanej drobnej fasoli 1 cebula 6 łyżek oleju 1 łyżka startego chrzanu 3 łyżeczki cukru 2 łyżeczki natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Ugotowane buraki pokroić w kostkę. Ziemniaki również ugotować i pokroić w koskę. Cebulę poszatkować a kapustę poszatkować. Wszystkie warzywa…
Składniki: 4 średnie ugotowane buraki 1 ogórek zielony duży 6 łyżek posiekanego szczypiorku 6 łyżek posiekanego koperku 4 ugotowane jajka na twardo 1 litr zsiadłego mleka lub kefiru 1 jogurt sok z połowy cytryny sól ,pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Buraki zetrzeć na tarce na grubych oczkach, ogórek pokroić w kosteczkę. Do wazy wlać jogurt,…