Składniki:
- 25 dkg filetów z sandacza
- włoszczyzna
- 1 ugotowane na twardo jajko
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- natka pietruszki
- sól, biały pieprz
- żelatyna w ilości wg przepisu na opakowaniu
Składniki: 2 kuropatwy 3 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 1 szkl. bulionu 1 szkl. białego wytrawnego wina 2 łyżki pasty pomidorowej sól pieprz tymianek Sposób wykonania: Kuropatwy natrzeć rozgniecionym czosnkiem oraz solą po czym przesmażyć je na rozgrzanej oliwie, wówczas podlać je gorącym bulionem oraz winem. Dodać jeszcze szczyptę tymianku i trzymać na małym ogniu…
Składniki: 3 jajka 3 łyżki tartej bulki 3 łyżki startego sera 2 l rosołu gałka muszkatołowa sól Sposób wykonania: Do jajek dodać tartą bułkę, ser oraz szczyptę soli i gałki muszkatołowej. Całość dokładnie wymieszać, powinno powstać lejące się ciasto. Następnie rosół doprowadzić do wrzenia, wówczas wlać ciasto i całość odkładnie wymieszać. Trzymać n ogniu około…
Składniki: 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 kostka bulionu 1 brokuł ½ szklanki śmietany sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku Sposób przyrządzenia: Cebulę i posiekany czosnek podsmażyć na oleju, wlać do bulionu i gotować około10-15 minut. Brokuł podzielić na różyczki i połączyć z bulionem, gotować 15 minut. Całość zmiksować doprawić solą i pieprzem do smaku,…