Składniki:
- 2 pęczki koperku
- 800 ml bulionu warzywnego
- 2 żółtka
- 150 ml śmietany
- sól
- pieprz
- cukier
- sok z cytryny
Składniki: 400 g gryczanego makaronu 3 cebule 1 łyżka oleju 600 ml dashi Sposób wykonana: Makaron gotować około 7 minut w osolonym wrzątku po czym go odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie cebulę pokroić w paski i razem z makaronem smażyć na rozgrzanym grillu z dodatkiem oleju. Przed podaniem zalać całość gorącym bulionem.
Składniki: 3 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki musztardy w proszku lub 2 łyżki musztardy tradycyjnej 2 szklanki bulionu drobiowego 1 cebula 2 łyżki pokrojonych w drobną kostkę korniszony ½ szklanki białego wina 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ¼ łyżeczki soli Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać 2 łyżki masła, dodać mąkę i musztardę…