Składniki:
- 1,5 kg cebuli
- 4 łyżki oliwy
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 marchewka
- 1 l gorącego rosołu wołowego
- 4 kromki zarumienionego chleba
- 6 łyżek startego parmezanu
- sól
- pieprz
Składniki: 5 szkl. bulionu wołowego ¼ szkl. masła 1 ¼ szkl. mąki kukurydzianej pieprz sól Sposób wykonania:Masło wrzucić do bulionu po czym doprowadzić do zagotowania na małym ogniu, wówczas dodawać stopniowo mąką cały czas mieszając.Trzymać jeszcze na maleńkim ogniu ok. 20-15 minut dość często mieszając.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przepis nadesłany na konkurs "Znak…
Składniki: 50 dkg pokrojonej w grubą kostkę wołowiny 1 szklanka pokrojonej w pół plastry cebuli 1 szklanka pokrojonego w paseczki selera 1 szklanka pokrojonej w paseczki marchewki 1,5 litra bulionu wołowego 1 łyżka posiekanej naci pietruszki sól, pieprz do smaku makaron ryżowy lub sojowy listki szpinaku i krążki papryki chili do dekoracji masło klarowane lub…
Składniki:
Składniki: • 50 g mrożonego groszku • 2 szklanki lekkiego bulionu wołowego • 2 szklanki wody • 1 duża cebula • 100 ml śmietanki kremowej • 4 kromki bułki • 50 g masła • szczypta mięty • szczypta gałki muszkatołowej • natka pietruszki do dekoracji • sól, świeżo mielony pieprz Sposób przyrządzenia: Rozgrzej w rondlu…