Składniki:
- 1 królik około 1 ½ kg
- 4 cytryny
- 5 łyżek oliwy
- 1 ½ szklanki bulionu warzywnego
- szczypta imbiru sól, pieprz do smaku
- ½ szklanki posiekanej zielonej pietruszki
Składniki: 2 litry bulionu warzywnego 3 marchewki kawałek selera por/ biała część/ 3 cebule 4 ząbki czosnku 6 suszonych podgrzybków 30 dkg wędzonego boczku 20 dkg wędzonej kiełbasy 2 zupy ogonowe w proszku przyprawa typu Vegeta sól, pieprz do smaku szczypta mielonej ostrej papryki olej Sposób przyrządzenia: Do garnka wlać 2 litry bulionu warzywnego i…
Składniki: 2 piersi z indyka 1 kg kwaśnych jabłek 1 szklanka bulionu warzywnego majeranek, sól, pieprz do smaku sok z cytryny oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Mięso z indyka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i natrzeć majerankiem, zawinąć w filię spożywczą i wstawić do lodówki na około 2 godziny.…
Składniki: 3 pęczki zielonego koperku 1 ½ litra bulionu warzywnego 3 torebki ryżu 1 szklanka śmietany 18% 2 łyżki mąki sól, pieprz do smaku łyżeczka przyprawy typu Vegeta Sposób przyrządzenia: W garnku ugotować ryż na sypko w wodzie z dodatkiem przyprawy typu Vegeta, osączyć. Zagotować warzywny rosół, dodać ryż i zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką…