Składniki:
- 2 l bulionu warzywnego
- 1 szkl kaszy manny
- 1 jajko
- ½ kostki masła
- sól
- pieprz
- majeranek
Składniki: 1 cebula 5 dag wędzonki 5 dag pieczonego mięsa 1 łyżka ziarenek jałowca 1 marchew kawałek selera 1 szkl bulionu warzywnego 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól pieprz cukier ½ szkl białego wytrawnego wina Sposób wykonania: Mięso pokroić na małe kawałki, które przesmażyć na rozgrzanej patelni, wówczas dodać pokruszone jagody jałowca oraz posiekaną…
Składniki: 3 żółte papryki 1 cebula 800 ml bulionu warzywnego 3 łyżki masła 150 ml słodkiej śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Paprykę pokroić w paski, usuwając gniazda nasienne. Następnie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać paprykę i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie wlać ½ bulionu i …