Składniki:
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 1 główka czosnku
- 2 liście laurowe
- 6 ziaren pieprzu
- pęczek natki pietruszki
- 7 szkl. zimnej wody
Składniki: 4 obrane i pokrojone drobno banany 1 obrana, drobno posiekana cebula 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 3 szklanki bulionu warzywnego 1,5 łyżeczki curry Sposób przyrządzenia: W rondlu doprowadzić do wrzenia bulion warzywny, dodać curry, cebulę i banany. Powoli gotować przez około 1 godzinę, zmiksować zupę Benderem. Podawać z dodatkiem groszku ptysiowego i naci pietruszki.…
Składniki:
• 40 dag suszonej ciecierzycy
• 15 l bulionu warzywnego
• 4 szalotki
• 1 główka czosnku
• 2 selery korzeniowe
• 1 kg podłużnych pomidorów
• ½ pęczka świeżej natki pietruszki
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 2 szkl. dowolnego ugotowanego makaronu
• ½ szkl. świeżego startego sera asiago
• świeżo tłuczony czarny pieprz
Składniki: 1 ząbek czosnku 0,5l bulionu warzywnego 1 średnia cukinia 1 szklanka mleka ser mozzarella paluszki "krabowe" oliwa oregano, sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Na oliwie podsmażyć chwile czosnek, oregano i pokrojona w talarki cukinie. Zalać wodą. Jak cukinia zmięknie zmiksować zupę blenderem i dolać mleko oraz doprawić sola i peprzem. Podawać zupę posypana…