Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: bulion drobiowy

Toskańska zupa z włoskiej kapusty i kiełbasy

Składniki: 1 kg dobrej, pikantnej, cienkiej kiełbasy 1 szklanka drobno posiekanej cebuli 2 drobno pokrojone plastry boczku 2 drobno posiekane ząbki czosnku 1,5 litra bulionu drobiowego 3 średnie, pokrojone w pół plastry ziemniaki 3 szklanki posiekanej kapusty włoskiej 1,5 szklanki śmietany kremówki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kiełbasę pokroić w grube plastry, opiec w dobrze nagrzanym…

Kalmary w sosie

Składniki: 50 dkg oczyszczonych tuszek kalmarów 2/3 szklanki kwaśnej śmietany kremowej 2/3 szklanki bulionu z drobiu ½ cytryny 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka mąki sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Kalmary dokładnie umyć. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, posolić, zakwasić sokiem z cytryny, dodać kalmary, gotować 5 minut, odcedzić. Z masła i mąki przygotować białą…

Tajwańska zupa z wieprzowiny ostro kwaśna

Składniki: 8 pokrojonych w paski pieczarek 30 dkg pokrojonej w paseczki chudej wieprzowiny 2 łyżki mąki kukurydzianej 30 dkg pokrojonego w drobna (1×1 cm) kostkę tofu 1.5 litra bulionu drobiowego 3 duże plastry imbiru ½ szklanki pokrojonej w paseczki marchewki ½ szklanki pędów bambusa ½ szklanki octu ryżowego 3 łyżki sosu sojowego 1,5 łyżeczki sosu…

Zupa z łososia i brokuł

Składniki:

  • 50 dkg filetu z łososia pokrojonego w kostkę
  • 1 duża cebula pokrojona w kostkę
  • 3 łyżki masła
  • ¼ szklanki mleka
  • 3 szklanki bulionu drobiowego
  • 2 szklanka pełnego mleka
  • 1 duży, obrany i pokrojony w kostkę słodki ziemniak
  • 1 nieduży brokuł podzielony na różyczki
  • 1 liść laurowy
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz do smaku