Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik z cukinii Ewy

 

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 2 ½ szkl. bulionu drobiowego
  • 6 listków bazylii
  • 1 pęczek kolendry
  • 2/3 szkl. śmietany
  • koperek
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Cukinie obrać po czym pokroić w plastry , które wrzucić na osolony wrz atek i gotować ok. 8min., wówczas odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
    Następnie cukinie zmiksować i dodać do gorącego bulionu.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
    Na sam koniec dodać listki bazylii porwane na małe kawałeczki (listków nie kroić).

     

    Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Ewa K

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *