Składniki:
- włoszczyzna
- 30 dag brukselki
- cebula
- 4 ziemniaki
- łyżka masła
- pół pęczka koperku
- łyżeczka przyprawy do zup
- liść laurowy
- kminek
- sól
- pieprz
Składniki: 30 dag brukselki 2 kwaśne jabłka 6 łyżek posiekanego szczypiorku pół szklanki 12-proc. śmietany sok z cytryny cukier pieprz sól Sposób wykonania: Brukselki obgotować w osolonej wodzie. Następnie obrane jabłka pokroić w kostkę i dodać do odcedzonych brokułów. Polać całość śmietaną i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny. Na koniec…
Składniki: 30 dag brukselki 2 kwaśne jabłka 6 łyżek posiekanego szczypiorku pół szklanki 12-proc. śmietany sok z cytryny cukier pieprz sól Sposób wykonania: Brukselkę obgotować w osolonej wodzie. Obrane jabłka pokroić w kostkę a szczypiorek posiekać. Następnie śmietanę doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Składniki: 30 dag brukselki 2 kwaśne jabłka 6 łyżek posiekanego szczypiorku pół szklanki 12-proc. śmietany sok z cytryny cukier pieprz sól Sposób wykonania: Brukselkę obgotować w osolonej wodzie. Jabłka pokroić w kostkę a szczypiorek posiekać i wymieszać z brukselką. Śmietanę doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem. Sosem polać sałatkę.
Składniki: 1/5 główki włoskiej kapusty 10-15 dużych brukselek 1 marchew 1 ogórek kwaszony 2 jaja (ugotowane na twardo) sok z cytryny 2 łyżki oleju sól cukier pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, brukselki obgotować w osolonej wodzie. Następnie marchewkę zetrzeć na tarce, ogórka pokroić na plasterki a jajka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.…