Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa jarzynowa Jadzi

Składniki:

  • włoszczyzna
  • 30 dag brukselki
  • cebula
  • 4 ziemniaki
  • łyżka  masła
  • pół pęczka koperku
  • łyżeczka przyprawy do zup
  • liść laurowy
  • kminek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Włoszczyznę obrać i pokroić na mniejsze kawałki po czym zalać je 1,5 l wody i gotować na małym ogniu około 15 minut.
W między czasie posiekana cebulkę zeszklić na rozgrzanym maśle, obrane ziemniaki pokroić w kostkę, brukselkę umyć i wszystkie składniki wrzucić do wywaru.
Trzymać na ogniu kolejne 15 minut.
Po tym czasie doprawić do smaku a przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *