Składniki: 450 g mrożonych różyczek brokuła ¼ łyżeczki soli ugotowany kurczak podzielony na kawałki 250 g ugotowanego makaronu muszelki 2 pomidory ½ szkl posiekanej cebuli ½ łyżeczki czarnego pieprzu 1 szkl włoskiego sosu sałatkowego Sposób wykonania: Brokuły gotować na parze około 5 minut po czym oprószyć je solą. Następnie dodać kurczaka, makaron, pomidory pokrojone w…
Tag: brokuły
Porady i Ciekawostki
Smażony kurczak z brokułami i marchewką
by Ewelina Figura • • 0 Comments
Składniki:
- łyżka oleju arachidowego
- 2 szkl zblanszowanych różyczek brokułu
- 1 szkl zblanszowanych ukośnie pokrojonych plasterków marchewki
- ½ szkl plasterków cebuli
- filet z kurczaka
- 2 ½ łyżki czerwonego wina
- Łyżka sosu sojowego
- ½ łyżeczki mąki kukurydzianej
- ¼ łyżeczki cukru
- 1/8 łyżeczki soli
- 2 szkl ugotowanego ryżu
Porady i Ciekawostki
Smażona marchewka z cebulą i ryżem
by Paweł Wołoszyn • • 0 Comments
Składniki: łyżka oliwy z oliwek łyżka posiekanego czosnku łyżka posiekanego imbiru brokuł 3 marchewki 3 zielone cebulki 2 łyżki bulionu warzywnego łyżka sosu sojowego łyżeczka oleju sezamowego 3 szkl gorącego ugotowanego ryżu Sposób wykonania: Do woka z rozgrzaną oliwą wrzucić posiekany czosnek oraz imbir i smażyć 30 sekund. Po tym czasie dodać brokułu podzielonego na…
Porady i Ciekawostki
Brokuły z imbirem
by Oliwia Chudzik • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych 1 ząbek czosnku 5 cm laski imbiru 675 g brokułów 1 por 75 g ponikła ½ łyżeczki cukru pudru 125 ml wywaru z warzyw 1 łyżeczka ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 2 łyżeczki wody Sposób wykonania: Do woka z rozgrzanym olejem wrzucić posiekany czosnek oraz imbir…
Porady i Ciekawostki
Brokuły ze szpinakiem smażone po chińsku
by Waldemar Radecki • • 0 Comments
Składniki:
- 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
- 350 g brokułów
- 1 łyżka posiekanego imbiru
- 2 cebule
- 3 selery naciowe
- 175 g szpinaku
- 125 g grochu cukrowego
- 6 cebulek dymek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 2 łyżki wytrawnego sherry
- 1 łyżka sos hoisin
- 150 ml wywaru z warzyw