Składniki: 600 g wołowiny 150 g przygotowanego wcześniej leczo 100 g surowego wędzonego boczku 200 g kiełbasek debreczyńskich 1 cebula 1 ząbek czosnku łyżeczka słodkiej czerwonej papryki sól pieprz Sposób wykonania: Boczek pokroić w kostkę i stopić go na patelni po czym skwarki wyjąć a na tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę, wówczas dodać pokrojone w paski…
Tag: boczek
Dodatki
Farsz z ziemniaków i boczku do pierogów
by Mariola Czechowska • • 0 Comments
Składniki: 7-9 surowych ziemniaków 150 g wędzonego boczku cebula sól pieprz łyżka masła 1 surowe jajko Sposób wykonania: Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce. Następnie cebulę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać ziemianki oraz boczek pokrojony w kostkę. Dodać jeszcze jajko oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać.
Dodatki
Farsz z boczku i żółtego sera do pierogów
by Ola Kędziora • • 0 Comments
Składniki: 250 g chudego boczku 200 g żółtego sera 50 g płatków migdałowych 2 łyżki masła surowe żółtko sól pieprz Sposób wykonania: Boczek zemleć w maszynce a ser zetrzeć na tarce. Następnie żółtka utrzeć razem z masłem, solą ora pieprzem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo ser i boczek. Całość dokładnie wymieszać pod koniec…
Sałatki
Sałatka z ziemniaków i boczku
by Jola Borek • • 0 Comments
Składniki: 75 dag ugotowanych ziemniaków cebula 10 dag boczku 6 łyżek oleju 4 łyżki octu winnego łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Boczek pokroić w kostkę i wysmażyć go na patelni. W między czasie olej wymieszać z octem oraz posiekaną cebulą. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać…