Składniki:
- 1 kg sera twarogowego
- 10 jajek
- 2 szkl. cukru
- 12,5 dag masła
- 1 szkl. śmietany
- 1 ½ łyżki maki ziemniaczanej
- 1 aromat waniliowy
- 20 dag rodzynków
- 15 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej
- tłuszcz
- bułka tarta
Składniki:
Składniki: 20 dag. białego sera 20 dag. mąki pszennej 20 dag masła kminek sól Sposób wykonania: Ser zemleć w maszynce po czym dodać do niego masło, sól oraz mąkę. Całość zagnieść na miękkie, elastyczne ciasto. Z powstałego ciasta formować paluszki o grubości jednego centymetra. Posypać ja kminkiem i ułożyć na blasze do jedzenia. Wstawić do…
Składniki: 20 dag. białego sera 20 dag. masła 20 dag. mąki pszennej konfitura cukier puder szczypta soli Sposób wykonania: Ser zemleć w maszynce po czym dodać do niego masło oraz mąkę. Całość zagnieść na miękkie, elastyczne ciasto. Rozwałkować je na cienki placek, z którego wyciąć kwadraty o boku 5 cm. Na każdym kwadracie położyć łyżeczkę…
Składniki: 1 kg tłustego białego sera 1 l oliwy łyżka masła kilka łyżek pokruszonej mięty Sposób wykonania: Ser rozetrzeć a masłem oraz miętą. Następnie z powstałej masy uformować kulki, które ułożyć na blasze. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 70 stopni z uchylonymi drzwiczkami piekarnika i piec około 45 minut. Po tym czasie odstawić na kilka…