Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik Pauliny

 

Składniki:

  • 75 dag białego sera
  • 25 dag ugotowanych ziemniaków
  • 15 dag margaryny
  • 6 jajek
  • 35 dag cukru
  • 1 paczka cukru waniliowego
  • 10 dag rodzynek
  • 2 łyżki posiekanej, smażonej skórki pomarańczowej

 

Sposób wykonania:

  1. Ser razem z zmienikami trzy razy zemleć w maszynce.
    Następnie żółtka utrzeć razem z margaryną i cukrem po czym dodać ją do serowej masy.
    Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać rodzynki, skórkę pomarańczowa oraz białka ubite na sztywną pianę.
    Delikatnie połączyć.
    Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i wstawić do rozgrzanego piekarnik a na 40 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem waniliowym.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *