Składniki: 500 g pasternaku ½ szkl. mleka 2-3 łyżki mąki 2 jajka ½ szkl. bułki tartej sól pieprz olej Sposób wykonania: Pasternak obrać po czym wrzucić go do wody zagotowanej z dodatkiem mleka. Trzymać na ogniu około 10 minut. Po tym czasie odcedzić i pokroić wzdłuż na mniejsze kawałki. Oprószyć je mąką, p czym zanurzać…
Tag: bezmięsne
Wegetariańskie
Wiosenna botwinka z jajkiem
by Marzena • • 0 Comments
Wegetariańskie
Flaczki wegetariańskie
by Janina • • 0 Comments
Składniki: paczka kostki sojowej por seler 3 pietruszki 4 marchewki po 3 łyżki imbiru, majeranku, czarnego pieprzu trochę gałki muszkatołowej ciemny sos sojowy 2 kostki warzywne Sposób przyrządzenia: Do półtora litra wrzącej wody dodajemy kostki warzywne i kilka kropel sosu sojowego. Wkładamy kostkę sojową i gotujemy 20 minut. W tym czasie warzywa obieramy i kroimy…
Wegetariańskie
Zapiekanka wegetariańska
by Aneta Kurdybelska • • 0 Comments
Składniki: 2 ziemniaki duży pomidor 2 garści fasolki szparagowej 10 różyczek brokuła pół pora 2 ząbki czosnku 20 dag startego żółtego sera przyprawy 2 łyżki masła. Sposób wykonania: Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki i razem z fasolką i brokułem gotować 5 minut. Następnie ostudzić. Pora pokroić w półplasterki, czosnek posiekać i razem przesmażyć na…
Wegetariańskie
Wegetariańskie naleśniki z zielony groszkiem
by Agnieszka Lebiejko • • 0 Comments
ciasto na naleśniki: • 2 szklanki mąki • ½ szklanki mąki • jajo • szczypta proszku do pieczenia • szczypta soli farsz: • zielona fasolka szparagowa (świeża lub mrożona) • kiełki słonecznika • 2 łyżki bułki tartej • 2 łyżki masła Sposób wykonania: Z podanych produktów pieczemy naleśniki. Następnie przygotowujemy farsz – kroimy fasolkę na…