Składniki:
- 25 dkg czerwonej soczewicy
- 1 marchewka
- ¼ selera
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 2 listki laurowe
- 2-3 pomidory
- 2-3 ziemniaki
- sól, pieprz i cukier do smaku
Składniki: 1 duży seler 30 dkg pieczarek 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta papryka 3-4 ząbki czosnku pęczek pietruszki 1 opakowanie sera w plastrach mąka margaryna pieprz, sól Sposób przyrządzenia Seler ugotować, poobierać, pokroić w plastry. Paprykę umyć wybrać gniazda nasienne pokroić w cieniutkie paseczki. Pieczarki drobno pokroić wymieszać razem z papryką ,…
Składniki: 3 szklanki gotowanego ryżu 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 3 pomidory 3-4 ząbki czosnku 2 cebule 1 szklanka oleju 1 puszka kukurydzy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Paprykę kroimy w cienkie paseczki, pomidory sparzyć , obrać ze skórki, czosnek poobierać i przecisnąć przez praskę, cebulę pokroić w cieniutkie półplasterki.…
Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie mrożonego szpinaku 50 dag sera feta 2 cebule 1 por 1 pęczek koperku 2 jajka 2 łyżki oleju bułka tarta 2 łyżki tłuszczu Sposób wykonania: Cebulę posiekać po czym zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać szpinak, pokrojony ser feta oraz posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać i nadal smażyć.…
Składniki: 3 obrane, pokrojone w pół plastry buraki ćwikłowe sok z 6 pomarańczy 20 dkg listków szpinaku bez ogonków 1 pęczek rukoli 2 pokrojone w plastry ogórki Sposób przyrządzenia: Buraki zalać sokiem pomarańczowym, odstawić na minimum 60 minut. Buraki i pozostałe składniki wymieszać, przyprawić solą i pieprzem, zrosić sokiem pomarańczowym.