Składniki:
- ¼ szkl. oliwy
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka papryki mielonej
- 1 łyżeczka ziół włoskich
- 3 czerwone cebule
- 4 pomidory
- 4 befsztyki z polędwicy
- 1 łyżeczka przypraw do befsztyka
- 2 łyżki posiekanych liści bazylii
Składniki: 600-800 g polędwicy wołowej 100-150 g słoniny ½- 1 główka czosnku 4-6 łyżki tłuszczu sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Polędwicę pokroić w plastry, które zbić tłuczkiem. Następnie słoninę pokroić paseczki, które posmarować rozgniecionym czosnkiem. Płaty mięsa owinąć słoniną i obwiązać nitką. Usmażyć na rozgrzanej patelni. Przed podaniem usunąć nitki. Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie…