Składniki:
- 50 dag buraków ćwikłowych
- litr rosołu z wołowiny
- 3 dag grzybów
- kawałek skórki z chleba razowego
- 2 żółtka
- 8 dag rodzynków
- ząbek czosnku
- ziele angielskie
- liść laurowy
- lubczyk
- tymianek
- sok z cytryny
- sól, pieprz
Składniki: 4 szklanki wywaru z warzyw 40 dag buraków ćwikłowych szklanka kwasu burakowego 2 grzybki sól cebula ząbek czosnku 2jajka Sposób wykonania: Gotując wywar z warzyw wrzucić do niego również grzybki. W miedzy czasie buraki ugotować do miękkości po czym je odcedzić, obrać, pokroić i dodać do wywaru razem z kwasem burakowym. Pogotować 15 minut.…
Składniki: 500 ml soku z kiszonych buraków 2 kostki bulionu 1 liść laurowy 5 ziarenek pieprzu 4 ziarenka ziela angielskiego Sok z ½ cytryny 1 ząbek czosnku sól pieprz cukier Sposób wykonania: Do 500 ml wody dodać kostki rosołowe, pieprz , ziele angielskie oraz liść laurowy i gotować około 20 minut. Po tym czasie dodać…