Składniki:
- ½ kg buraków
- kawałek kapusty włoskiej
- 2 marchewki
- pietruszka
- kawałek pora
- 3 ziemniaki
- ½ szkl. białej fasoli
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- kilka łyżek śmietany
- ½ łyżki mąki
- sól
- pieprz
- cukier
- ziele angielskie
- łyżka sosu sojowego
Read more →
Składniki:
- 2 dag suszonych grzybów
- 50 dag buraków
- 1 cebula
- 1 pietruszka
- ½ selera
- 2 l bulionu
- 1 szkl. śmietany
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 kieliszek czerwonego wina wytrawnego
- 1-2 łyżki tłuszczu
- 1 liść laurowy
- 3 ziarna ziela angielskiego
- ocet winny
- sól
- pieprz
Read more →
Składniki:
- kilka buraków kilka ziemniaków
- ¼ główki kapusty białej
- 2 marchewki
- pietruszka
- kawałek pora
- 2 ząbki czosnku
- ½ skzl. białej fasoli
- liść laurowy
- ziele angielskie
- kilka pomidorów
- cukier
- sok z ½ cytryny
- sól
- pieprz
- kilka łyżek kwaśnej śmietany
- zielenina
Read more →
Składniki:
- 50 dag buraków
- porcja włoszczyzny
- 1 szkl. wody z solonych ogórków
- 2 l 1ywaru
- ząbek czosnku
- ½ szkl. kwaśnej śmietany
- liść laurowy
- sól
- pieprz
- cukier
Read more →
Składniki;
- 40 dag gotowanych buraków ćwikłowych
- 1 mała cebula
- 1 łyżeczka kminku
- skórka otarta z ½ pomarańczy
- 2 łyżki oliwy
- 6 szklanek bulionu mięsnego
- 2 puszki czarnej konserwowej
- 1 łyżka octu winnego
- ½ szklanki śmietany kremowej
- posiekana natka pietruszki
- sól, pieprz
Read more →