Składniki:
- 8 kotlecików jagnięcych
- 1 cytryna
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 5 dag pokuszonych orzeszków pistacjowych
- 1 łyżeczka bułki tartej
- 1 kromka pokruszonego białego chleba bez skórki
- 1 mała papryczka
- kilka listków bazylii
- sól
Składniki:
Składniki: 1 kg mostu jagnięcego 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki sosu czosnkowego z miodem sól pieprz tłuszcz 1 łyżka masła Sposób wykonania: Oliwę wymieszać z sosem czosnkowym z miodem, dodać jeszcze przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Powstałą marynatą natrzeć mostek jagnięcy i wstawić na kilka…
Składniki: 1 kg przodka jagnięcego 120 g smalcu ½ szkl śmietanki 150 g cebuli pęczek natki pietruszki 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 listek mięty 5 jajek sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym smalcu po czym dodać mięso pokrojone na porcję. Podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem.…
Składniki: ½ kg mielonej baraniny 1 cebula 1 jajko 2 łyżki oliwy 12 pieczarek/ kapelusze/ strąk czerwonej papryki 12 malutkich cebulek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Mięso dokładnie wymieszać z jajkiem, posiekaną cebulą, roztartym czosnkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Uformować podłużne kiełbaski, nakładać na…