
Składniki:
- 5 dkg drożdży
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 15 dkg cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 8 dkg masła
- 4 dkg rodzynek
- skórka pomarańczowa
- 60 dkg mąki
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki: 250 g białego sera trzykrotnie zmielonego 150 g masła 200 g cukru 3 jajka 200 g mąki pszennej 200 g mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki skórki startej z pomarańczy ½ szkl. jogurtu naturalnego masło bułka tarta ½ szkl. mocnej kawy kieliszek rumu kilka kropli aromatu rumowego 4 łyżki cukru Sposób wykonania:…
Składniki: 5 szkl. mąki krupczatki 12 łyżek masła 1 szkl. cukru ½ szkl mleka 50 g drożdży 3 jajka 1 szkl. rodzynek sól Sposób wykonania: Do mąki dodać masło oraz cukier i całość dokładnie wymieszać. Następnie drożdże rozpuścić w ciepłym mleku i przelać do ciasta. Ponownie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy…
Składniki: 200 g maku 100 g cukru pudru 300 ml śmietanki 200 g bułki maślanej ½ startej laski wanilii 50 g migdałów Sposób wykonania: Mak zalać wrzątkiem i trzymać na małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie odsączyć go i zemleć trzykrotnie razem z migdałami, wówczas dodać połowę cukru puder i całość utrzeć. Następnie…