Składniki:
- 5 jajek
- 1 szkl. cukru pudru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- kostka margaryny
- 1 szkl. mąki ziemniaczanej
- 3 op. budyniu waniliowego
- ½ szkl. mąki pszennej
- tłuszcz
- tarta bułka
- cukier puder
Składniki: 1 szkl. mąki tortowej ½ szkl. mąki ziemniaczanej 2 op. budyniu śmietankowego 1 szkl. cukru pudru kostka masła 4 jajka łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz bułka tarta czekolada Sposób wykonania: Masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodać po żółtku. Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz budynie.…
Ciasto: 5 jajek 500 g rabarbaru 4 łyżki cukru 3 goździki ¾ szkl. kaszy krakowskiej cukier waniliowy masło bułka tarta Polewa: 1 szkl. mleka 2 żółtka 2 łyżki cukru łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 cm laski wanilii Sposób wykonania: Rabarbar obrać i pokroić na małe kawałki, dodać do niego goździki i rozgotować na papkę. Następnie doprawić…
Ciasto: 3 jajka 1 ½ szkl. jogurtu naturalnego 1/3 szkl. oleju 50 g cukru pudru 50 g maki kukurydzianej 100 g mąki pszennej skórka starta z ½ cytryny ½ szkl. mielonych migdałów masło bułka tarta Sos: 2 łyżki budyniu o smaku toffi 2 łyżki cukru 1 szkl. mleka ½ tabliczki czekolady mlecznej ½ szkl śmietanki…