Składniki:
- ½ szkl. mąki pszennej
- ½ szkl. mąki ziemniaczanej
- 2 op. budyniu śmietankowego
- Łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 jajka
- ½ kostki masła
- 1 szkl. cukru pudru
- ½ szkl. słodkiej śmietanki
- tłuszcz
- tarta bułka
- cukier puder
Sposób wykonania:
- Masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodać po żółtku.
Następnie wlewać stopniowo śmietankę, potem mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i budyniem.
Całość dokładnie wymieszać i na sam koniec dodać białka ubite na sztywną piane, delikatnie połączyć.
Powstałe ciasto przelać do formy i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 45 minut.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.