Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: aromatyczna

Zupa krem z zielonego groszku zabielana

Składniki: 1 puszka zielonego konserwowego groszku 4 szklanki wywaru z kości i warzyw / marchewka, pietruszka, seler, por / ½ szklanki śmietany 18% 1 żółtko 1 łyżka mąki sól, cukier, pieprz do smaku 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: Ugotować wywar z kości i warzyw. Groszek konserwowy osączyć na sicie i zmiksować. Mąkę rozmieszać z niewielka…

Zupa krem z brukselki z pasztecikami

Składniki: ½ kg brukselki 1 pietruszka 1 marchewka kawałek selera kawałek pora / biała część/ 1 litr wywaru z kości ½ szklanki śmietany 18% 1 łyżka mąki 1 żółtko sól, cukier, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Z kości i warzyw ugotować wywar. Brukselkę oczyścić, umyć, ugotować w części wywaru ze szczyptą cukru, przetrzeć przez sito.…

Wiosenna surówka z porów

Składniki: 2 duże pory/biała część/ 2 kwaśne jabłka 1 duży zielony ogórek sól, cukier, pieprz do smaku sok z cytryny ulubiony sos majonezowy Sposób przyrządzenia: Pory oczyścić, umyć, przeciąć wzdłuż przez pół, poszatkować w półkrążki , jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Ogórka umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki, skropić…