Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa krem z pieczarek z grzankami

 

Składniki:

 

  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 35 dkg pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • ½ szklanki śmietany 18%
  • 1 łyżka mąki
  • 1 żółtko
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Pieczarki umyć, pokroić w drobniutką kosteczkę poddusić z małą ilością wody i masła, zalać wywarem drobiowym i gotować około 5 minut, zmiksować. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, dodać trochę wywaru, wlać do zupy i doprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować. Żółtko rozmieszać i połączyć z zupą. Podawać w filiżankach z grzankami.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *