Kalmary Panierowane smażone kalmary Iwony by Iwona Podgórna • 5 listopada 2010 • 0 Comments Składniki: 1 kg kalmarów 2 cytryny 2 szklanki mąki olej, sól, pieprz do smaku Read more →
Kalmary Kalmary smażone w cieście by Urszula Łukaszewicz • 17 maja 2010 • 0 Comments Składniki: 600 g kalmarów 150 g mąki 1 łyżka oliwy 1 łyżeczką cukru pudru 3 jajka sól pieprz olej Read more →
Kalmary Kalmary z ryżem i pomidorami by Wanda Balcerzak • 29 kwietnia 2010 • 1 Comment Składniki: 300 g kalmarów 5 pomidorów 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 2 szkl. bulionu z kurczaka 3 łyżki oleju 1 cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 szkl. białego wytrawnego wina ½ szkl. ryżu 1 pęczek natki pietruszki sól szczypta cukru pieprz Read more →
Zupy Zupa z owoców morza by Helena Buczyński • 29 kwietnia 2010 • 0 Comments Składniki: 1,5 wywaru z kurczaka 1 krab 6 muli 6 krewetek tygrysich 150 g pierścieni kalmarów 2 łodygi trawy cytrynowej kawałek galangalu 150 g filetów z białej morskiej ryby 2-3 łyżki soku z limetki 2-3 łyżki sosu rybnego 4-6 małych papryczek chili 1 pęczek bazylii 3-4 liście limetki Read more →
Ryby Ryba faszerowana kalmarami by Sylwia Kozieł-Dąbrowa • 7 stycznia 2010 • 0 Comments Składniki: cały pstrąg ryba panga 30 dag 1 mała cebula 1 jajko 0,5 bułki namoczonej w śmietanie 18% 4 kalmary przyprawa do ryb Farsz: Pangę zmielić z bułką i przesmażoną cebulą, dodać jajko, doprawić przyprawą do ryb. Read more →