Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pomidorowa z krewetkami

Składniki:

    • 1 kg odwłoków średniej wielkości krewetek
    • ½ szklanki koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • ½ posiekanej cebuli
    • 2 posiekane ząbki czosnku
    • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
    • 1 litr bulionu drobiowego
    • śmietana (alternatywnie)


    Sposób przyrządzenia:
    W dużym rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, czosnek i krewetki. Smażyć razem 5 minut, dodać koncentrat pomidorowy i po kilku minutach bulion drobiowy. Doprowadzić do wrzenia, ewentualnie przyprawić i zabielić śmietaną. Podawać posypane natką pietruszki z grzankami czosnkowymi przygotowanymi z bagietki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *