Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab w cynamonowej glazurze

Składniki:


  • 2 kg środkowego schaby bez kości
  • 2 łyżki mielonego cynamonu
  • 2 łyżki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 łyżki cukru
  • 1 starta na tarce cebula
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć i osuszyć. Ostrym nożem naciąć płytko w kratkę. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać i uzyskaną pastą natrzeć mięso. Odstawić na 12 godzin do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C. Na blasze do pieczenia ułożyć mięso i wstawić do piekarnika. Po 15 minutach zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i piec schab polewając go powstałym sosem przez około 2 godziny. Podawać na zimno lub gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *