Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wieprzowy z grzybami Romana

Składniki:

    • 1 kg wieprzowiny na gulasz
    • 50 dkg świeżych grzybów leśnych lub pieczarek
    • ½ szklanki rosołu
    • 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina
    • 20 dkg boczku
    • liść laurowy, ziele angielskie
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso pokroić w kostkę, grzyby wypłukać, oczyścić i pokroić na ćwiartki. Boczek pokroić w kostkę. Boczek smażyć na maśle i gdy się wytopi dodać grzyby, a po usmażeniu zdjąć wszystko z patelni. Na tym samym tłuszczu smażyć mięso, później dołożyć z powrotem grzyby, boczek i liść laurowy, przyprawy, podlać rosołem i winem. Dusić wszystko razem przez 1 h od czasu do czasu mieszając. Przed podaniem wsypać posiekaną natkę pietruszki. Podawać z ryżem, kaszą lub pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *