Składniki:
- 1/2 kg mięsa mielonego
- 3 średnie cebule pokrojone w paski ( nie koniecznie musi być)
- 1/2 kg pieczarek także pokrojonych w paski
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 słoik papryki konserwowej pokrojonej w paski
- olej
- mieszanka chińska mrożona
- 1 łyżeczka oregano
- 1 mały słoik koncentratu pomidorowego
- 2 kostki rosołowe(rozpuścić w 1/2 l. wody)
- bułka tarta
Sposób przyrządzenia:
Cebulę i pieczarki smażymy na oleju, dodajemy pozostałe warzywa(mrożone również) podlewamy bulionem i dusimy ok. 15 min. Z mięsa mielonego przygotowanego jak na kotlety mielone formujemy kotleciki wielkości łyżeczki od herbaty. Obtaczamy w bułce i smażymy. Dodajemy do warzyw, chwilkę gotujemy można dolać ok.1 l. wody by potrawa nie była zbyt gęsta i doprawić do smaku. Zaprawiamy nasze danie wodą z koncentratem pomidorowym z odrobiną mąki, aby danie nie było zbyt wodniste.
Przepis przesłała na "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter