Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pory w sosie śmietankowym

Składniki:

• 2-3 duże pory
• 1/2 szklanki śmietany
• 1 szklanka mleka
• 1 kopiasta łyżka mąki
• 1 łyżeczka maggi
• margaryna
• cukier
• Tarty żółty ser

Sposób przyrządzenia:
Pory oczyścić, obciąć piętkę i końce zielonych liści. Przeciąć wzdłuż i pokroić na kawałki (około 1 cm). W garnku zagotować niewielką ilość wody, osolić ją, dodać łyżeczkę cukru, przełożyć pory i gotować kilka minut. Na patelni stopić margarynę, wymieszać z mąką, rozprowadzić ze śmietaną i mlekiem, zagotować. Odcedzone pory przełożyć do sosu, przyprawić solą, cukrem i maggi. Posypać żółtym serem

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *