Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidorowy przecier

 

Składniki:

  • pomidory 5 kg
  • sól 5 łyżek
  • pieprz 1 łyżeczka
  • oliwa 1/2- 1 szklanki

 

 

Sposób przyrządzenia:
Pomidory należy zalać wrzątkiem i zdjąć z nich skórkę, następnie
przełożyć je do garnka, dolać oliwę, dosypać sól i pieprz, wszystko
dokładnie wymieszać, wstawić na ogień i gotować około 1- 1,5 godziny do
momentu całkowitego rozgotowania pomidorów. Następnie gorące przełożyć
do wyparzonych słoików i pasteryzować około 20 minut, następnie postawić
do góry dnem do wystygnięcia, po wystygnięciu odwrócić.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *