Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polskie „kapary” marynowane

Składniki:


  • ½ kg zielonych owoców nasturcji

Marynata:

  • 1 szklanka octu 10%
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżka cukru
  • sól do smaku
  • 2 liście laurowe
  • czarny pieprz ziarnisty
  • ziele angielskie
  • goździki, cynamon w lasce (nie przesadzić)


Sposób przyrządzenia:
Owoce nasturcji zbiera się je, kiedy są zielone, potem nie nadają się do konserwowania. Zbieramy je w suchy bezdeszczowy dzień. Owoce przebieramy odrzucając uszkodzone, następnie bardzo dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Tak przygotowane owoce gotujemy przez około 10 minut. Wszystkie składniki zalewy mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, gotujemy przez kilka minut i gorącą zalewamy owoce nasturcji umieszczone w sterylnych słojach, dokładnie zamykamy i pasteryzujemy przez 10 – 20 minut.  

1 comment for “Polskie „kapary” marynowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *