Składniki:
- 1,5 kg polędwiczek wieprzowych
- 2 łyżeczki garam masala
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego
- 2 owoce papaja
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka posiekanej naci kolendry
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 papryczka chili
Sposób przyrządzenia:
Polędwiczki wieprzowe umyć, obrać z błon, natrzeć przyprawą garam masala, sokiem z cytryny oraz pokrojoną drobniutko papryczką chili, solą i pieprzem, odstawić aby mięso się zmacerowało. Mięso pokroić w kilku centymetrowej grubości kotlety, rozbić dłonią, piec na mocno rozgrzanym grillu.
Przygotować salsę z owoców papaja. Owoce obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Obraną cebulę rozdrobnić. Papaje, cebulę i kolendrę wymieszać, podawać z mięsem z grilla.