Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwiczki wieprzowe z grilla z salsą

Składniki:

    • 1,5 kg polędwiczek wieprzowych
    • 2 łyżeczki garam masala
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego
    • 2 owoce papaja
    • 1 czerwona cebula
    • 1 łyżka posiekanej naci kolendry
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1 papryczka chili


    Sposób przyrządzenia:
    Polędwiczki wieprzowe umyć, obrać z błon, natrzeć przyprawą garam masala, sokiem z cytryny oraz pokrojoną drobniutko papryczką chili, solą i pieprzem, odstawić aby mięso się zmacerowało. Mięso pokroić w kilku centymetrowej grubości kotlety, rozbić dłonią, piec na mocno rozgrzanym grillu.
    Przygotować salsę z owoców papaja. Owoce obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Obraną cebulę rozdrobnić. Papaje, cebulę i kolendrę wymieszać, podawać z mięsem z grilla.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *