Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica wołowa w gorczycowej skórce

Składniki:

    • 1,5 kg polędwicy wołowej
    • 1 kostka bulionu wołowego
    • 2 łyżki mąki
    • 2 łyżki mielonej gorczycy
    • 1 obrana i pokrojona na ćwiartki cebula
    • pieprz czarny grubo mielony


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, dokładnie osuszyć. W miseczce rozgnieść kostkę bulionową, dodać około ½ szklanki wody, rozmieszać dokładnie, dodać mąkę i mieloną gorczycę, wymieszać. Tak przygotowanym „ciastem” dokładnie nasmarować mięso. W naczyniu żaroodpornym ułożyć polędwicę, obłożyć ćwiartkami cebuli. Piekarnik nagrzać do temperatury 220 stopni C, wstawić mięso i piec przez 20 minut, następnie obniżyć temperaturę do 160 stopni i dopiec przez 45 do 60 minut zależnie jaki stopień wypieczenia chcemy uzyskać . Podczas pieczenia polewać mięso powstającym sosem. Upieczoną polędwicę wyłożyć na półmisek, odstawić na 15 minut aby odpoczęła, kroić w poprzeczne plastry i podawać. Jako dodatek serwujemy pieczone ziemniaki i ulubioną jarzynkę. Jeśli chcemy polędwice podąć z sosem, to pozostały z pieczenia sos i cebulę miksujemy, przecedzamy przez sito i zagęszczamy mąka rozmieszaną w zimnej wodzie,  lub jeśli chcemy sos uszlachetnić mąka rozmieszaną w czerwonym winie. Tak przygotowany sos doprowadzamy do wrzenia, przyprawiamy i podajemy w sosjerce. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *