Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica wołowa duszona z czosnkiem

 

Składniki:

 

  • ½ kg polędwicy wołowej
  • 4 łyżki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sok z ½ cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Polędwicę natrzeć olejem po czym włożyć do rondelka z rozgrzanym olejem i wstawić do piekarnika, piec około 15 minut.
Po tym czasie polędwicę wyjąć a do rondelka wlać pozostały olej, rozgnieciony czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki.
Dokładnie wymieszać i obsmażyć , wówczas dodać mięso pokrojone w plastry, oprószone solą oraz pieprzem.
Dusić na małym ogniu około 25 minut i na koniec doprawić do smaku sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *