Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica wołowa z grzybowym puree

Składniki:

  • 800 g polędwicy wołowej
  • 10 g masła
  • 10 g smalcu
  • 100 g puree z grzybów
  • 0,4 l sosu grzybowego
  • 3 bułeczki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób wykonania:
Polędwicę pokroić na plastry, które oprószyć pieprzem i posmarować olejem.
Wstawić do lodówki na 2 dni.
Po tym czasie smażyć mięso na rozgrzanym smalcu wymieszanym z masłem.
Następnie bułki pokroić na tyle kromek i wyszło plastrów mięsa.
Obsmażyć je na rozgrzanym maśle po czym posmarować sosem grzybowym i ułożyć po jednym na plastrze polędwicy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *