Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placki z dyni Nikodema

Złociste, puszyste a przede wszystkim pyszne placki z dyni. Do ich wykonania będziesz potrzebować: dyni, jabłka, jajka i kefiru. 
 

Składniki:

  • 500 g obranej dyni 
  • 1 jabłko
  • 1 marchewka
  • 1 jajko
  • 3 łyżki kefiru
  • 1 szkl mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki cukru 
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
 

Sposób wykonania:

  1. Dynię pokroić w kostkę.
    Wrzucić ją do garnka.
    Podlać odrobiną wody i lekko podgotować.
    Wówczas ja odcedzić, a gdy ostygnie wrzucić do blendera.
    Jabłko obrać, pokroić na mniejsze kawałki usuwając gniazdo nasienne.
    Wrzucić do dyni.
    Dodać jeszcze obraną marchewkę również pokrojona na mniejsze kawałki.
    Następnie wbić jajko i wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
    Dodać kefir oraz cukier.
    Na koniec wsypać jeszcze trochę soli do smaku.
    Całość zblendować na gładką masę.
    Z gotowego ciasta smażyć placuszki na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor.
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *