Poszukujesz nowych przepisów na domowe wypieki? Idealnie trafiłeś. Jagodowe mufinki Bartka. Przepis zawiera: jagody, mąkę, jajko i mleko.
Składniki:
- 1 szkl jagód
- 1 ½ szkl mąki pszennej
- 3/4 szkl cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 jajko
- 1/3 szkl oleju
- 1/2 szkl mleka
Sposób wykonania:
-
Do pierwszej miski wsypać mąkę pszenną przesianą z proszkiem do pieczenia.Dodać cukier i cukier waniliowy, wymieszać.Do drugiej miski wbić jajko.Wlać mleko oraz olej, wymieszać.Następnie połączyć suche składniki z mokrymi.Wówczas wrzucić jeszcze jagody.Delikatnie przemieszać, aby jagody się nie rozpady.Powstałe ciasto przełożyć do foremek na muffinki.Wstawić je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20-25 minut.
Liczba porcji: 9