Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placek francuski z winogronami

Składniki:

  • mrożone ciasto francuskie
  • 250 g jeżyn
  • 250 g winogron
  • 50 g herbatników
  • ¼ łyżeczki cynamonu
  • ¼ łyżeczki zmielonych goździków
  • 2 jajka
  • ½ szkl. śmietanki
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

    Sposób wykonania:

    1. Ciasto lekko rozmrozić po czym wyłożyć ciastem dno i boki formy skropionej zimną wodą.
      Następnie ciasto posypać pokruszonymi herbatnikami a na nich rozłożyć oczyszczone owoce.
      Wstawić o piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na około 25 minut.
      W między czasie jak roztrzepać razem z cukrem, cukrem waniliowym oraz śmietanką.
      Po 25 minutach ciasto polać kremem i ponownie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 2200 stopni na 15 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *