Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantny placek z bakłażanami

Składniki:


• 60 dag bakłażanów
• sól
• 2 cebule
• 3 ząbki czosnku
• 10 łyżek oliwy
• 100 ml bulionu
• 8 dag kaszy
• łyżka koncentratu pomidorowego
• 30 dag pomidorów z puszki
• 40 dag żółtej papryki
• pęczek natki kolendry
• pęczek natki mięty
• 170 ml mleka
• 4 jajka
• pieprz
• kminek
• sok z cytryny
• cynamon

Sposób przyrządzenia:
Bakłażany pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny i osolić.
Połowę posiekanej cebuli i czosnku zeszklić na łyżce oliwy, dodać kaszę i bulion.
Gotować, aż płyn odparuje. Usmażyć na łyżce oliwy resztę cebuli i czosnku, dodać koncentrat i pomidory z puszki. Gotować 10 minut. Na pozostałej oliwie usmażyć pokrojone w ćwiartki papryki, potem bakłażany. Mleko rozmącić z jajkami, przyprawić, dodać kaszę. W formie ułożyć 2/3 bakłażanów, posmarować 1/3 kaszy, posypać zieleniną.
Ułożyć warstwę papryki, posmarować 1/3 kaszy.
Polać sosem, ułożyć resztę bakłażanów i kaszy. Piec 45 minut w temperaturze 200ºC.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *